Radionice

Ovo je popis aktualnih radionica koje je Udruga Spirit održavala ili planira održavati (neke su u tijeku):

 


ZVUKOTERAPIJA, vaš glas!

radionica TERAPIJA GLASOM. Ukoliko vam je lakše rezervirajte avansom, pa na licu mjesta dodajte ostalo. Izaberite opciju. 8.lipnja od 14:30h SUMA

300,00 €

  • Available/Dobavljivo

SLUŠAJMO TIJELO

radionica, nedjelja, 9.LIPNJA OD 11h (trajanje cca 90m)

100,00 €

  • Limited Availability

 

*DOBAR ŽIVOT:

- Vege-hrana radionice (ovaj VIDEO je samo jedan od primjera kako to nekad izgleda)

Radionice Vegetarijanske i zdrave ishrane mjesto su gdje možete čuti iskustva naučena na "vlastitoj koži", kao uostalom i u svim našim programima ;-) Nataša voli kuhati, godinama je vegetarijanka, a osim kući radila/ kuhala je u Vege restoranu i u jednom hotelu. Osobni zdravstveni problemi potakli su ju da više zaroni u eksperimentiranje sa hranom kako bi si pomogla. Mirisna i ukusna radionica ! Drugi tip radionica o prehrani pokrenula je Hermina.

 

- Plesna yoga

Spajanjem iskustava certificirane voditeljice Yoge i D.J.-a i voditelja naše škole za D.J.-e nastala je zanimljiva Yoga u pokretu. Ne treba trošiti riječi, sve je jasno od prve. Probajte, zarazno je!

 

- (Ljubavni) ODNOSI (predavanje-radionica)

Odnosi u raznim situacijama mogu biti ljubavni, no, raspravimo što je ljubav?! Ne nužno uvijek ono što mislimo da jeste. Popričajmo o odnosima (osobnim, poslovnim, raznim..), zavisti, ljubomori, kalupima, ...poigrajmo se riječima, dodirima, rasturimo neke tabue...

 

- DREAMDANCE, plesna meditacija (vidi pod LINK)

 

* Glazba i zvuk:

- DJ workshop - Škola zvuka

Spiritova D.J. radionica postojala je 10 godina, i u mnogobrojnim serijama kroz nju je prošao veliki broj ljubitelja ploča i cda. Mnogi danas aktivni lokalni D.J-i učili su i vježbali u našem D.J. boxu koji se je mjenjao i rastao, da bi na svojoj kulminaciji 2014. kad je u biti došao do svog vrhunca - stao. U zadnjim sessionima preimenovan/promaknut je u termin "ŠKOLA ZVUKA" čiji je tad tek jedan od segmenta bila i D.J. radionica, jer program je pružio razna predavanja koja su izašla iz okvira samog D.J. rada, ali smo smatrali da su potrebna kao opće znanje. RAZNE TEME: Buka i uticaj na sluh, psihoakustika, obrada signala, zvučni pejzaži, dizajn zvuka, povijest plesne glazbe... samo su neke od tema koje smo slušali kroz predavanja naših gostiju, a organizirali smo i razna predstavljanja uređaja koji se tiču zvuka i DJ rada. Odaziv je bio odličan, no vremenom smo shvatili da prostori koje rabimo (klubovi Tenk, Palach) nisu tehnički adekvatni prostor za pružanje one kvalitete koju želimo postići programom. Nažalost, u pregovorima s Gradom Rijeka nismo postigli uspjeh u dobivanju novog prostora, pa smo privremeno smo zaustavili ŠKOLU ZVUKA dok se ne postignu uvjeti za rad.  šKOLA ZVUKA  .

 

*NEKI DRUGI SV(n)EMIR:

 

- FINALNO RJEŠENJE? ODNOSI

Ljubav, posao, zdravlje, ponekad nas muče i ne možemo shvatiti neke poveznice, razloge zašto se nešto dešava. Postoji li FINALNO RJEŠENJE za ta pitanja? Nakon hrpe osobnih promišljanja i vlastitih iskustva na navedene teme, voditelj naših radionica zvuka i plesa odvažio se ponuditi Vam razmjenu iskustava. Možda je finalno rješenje upravo pogled u vlastita iskustva? Probajte.

 

- Alternativa(komu!?), Underground (čemu!?)

Promišljanje što znače ti pojmovi i koliko su oni realni ili su isfejkani u današnje isfejkano vrijeme?! Filozofirajmo zajedno ;-) Voditelj je Pille - dugogodišnji riječki "podzemni djelatnik" na više načina.

 

- Urbano preživljavanje

Vrlo zahtjevna i zanimljiva tema. Nervira vas okruženje, sistem, pravila...? Ne želite igrati kako netko odozgo svira, osjećate se NEPRILAGOĐENI ovom svijetu i ovom sistemu?

OVO JE RADIONICA ZA VAS. Kuda se okrenuti, kako i od čega preživjeti, snaći se u ovoj gradskoj Džungli na asfaltu? Naravno,osim ovih površnih nota- zakopat ćemo puno puno dublje u samu srž (ne)uspjeha i razloga za strahove. Skeptični ste? Neka, no mogli bi se iznenaditi u nekim promišljanjima i zamisliti se. Naučite (pre)živjeti u Džungli promišljajući sebe i svijet oko sebe!

 

Vidimo se na terminima! Pratite najave .  Za radionice koje su "na čekanju" možete postaviti upit, isto vrijedi ukoliko neke nisu u Vašem gradu prisutne. Sve se da dogovoriti.  ;-)