Dreamdance - plesna meditacija - pokretom kroz život


DREAMDANCE - raspoloživi termini - REZERVIRAJ :

<--- (upiši se na listu za najave i prvi saznaj novi termin!)

 

2.6.2018. u sklopu Festa EcoActive na Krku

10.11.2018. subota; u kombinaciji sa tibetanskim zdjelama
DREAMDANCE  JE - Meditativno vrlo intenzivno "slobodno" kretanje - plesanje (bez zadane koreografije). Pravi "shortcut" za spajanje sa samim sobom, osvještavanje svoje savršenosti i način da se osjetite svježe, razgibano, zadovoljno,...što je i prvi faktor da budete dovoljno opušteni da vam se lakše ispune snovi i misli budu fokusirane. Opuštenost i zadovoljstvo, uz zahvalnost, glavna su stanja potrebna da napredujete u bilo kojem smislu - Ljubavno, Poslovno, Zdravstveno... 

Vrlo šarolik izbor pomno probrane glazbe iz cijelog svijeta, od laganih melodija do frenetičnih superbrzih ritmova, uvijek odlična ekipa je garancija za lijepe trenutke! Program je "za odlikaše", ali i za one posebne iz zadnjih klupa!

 

"Ne volim previše pričati o programu jer želim izbjeći stvaranje "očekivanja",  a spontanost je vrlo važna prilikom prakticiranja ovog plesa. Dovoljno je tridesetak minuta zagrijavanja, laganih uputa i disanja, koncentriranja na sebe, prostor i glazbu, da doživite posebnu slobodu i apsolutni spoj sa samim sobom a ujedno i glazbom, kroz slijedećih 2-3 sata pokreta. DreamDance Vas zagrije, razgiba, opusti, oslobodi, i vrati vas tamo gdje spadate - u savršenstvo. Zvuk više nije pjesma, on je val koji jašete, osjećajući svaki svoj atom. Vaše poimanje glazbe i pokreta se mijenja."

 

DreamDance vas čini neovisnim, ne govori vam da se trebate popravljati i liječiti, jer vi ste ovdje na radionici savršeni, ali vi to već jeste i inače, ovdje samo pometete prašinu sa sebe i podsjetite se toga da ste savršeni. Nećemo se lagati, plesati možete svugdje, možete i sami, i trebate plesati! Ipak, obećavamo Vas poučiti kako da to radite na jedan drugi način, upravo tako da možete to činiti i sami, bez straha i prepreke, bilo gdje. Na plaži, na ulici, u parku, kod kuće. Isto kao što možete doma skuhat kavu ili ručak, ali nekad je dobro počastiti se nečim posebnim. Nagraditi sebe. Dosta je trošenja života kao fast fooda i monotone svakodnevnice, poklonite sebi komadić neba, djelić slobode.

 

Ipak, ima i drugih prednosti dolaska na DreamDance.

Postat ćete sami "svoj voditelj".  Znati se pomaknuti kad negdje zapne. Imati recept za "neki svoj dobar plesni ručak".

A, voditelj? Pripremiće vam ugodnu atmosferu, dati upute, izabrati odličnu glazbu i zvukove, možete kasnije pitati i o detaljima... No, bitni ste Vi i glazba. Vi trebate biti svoj "guru". Nemoguće? Nije, probajte!

 

Nakon početnih, ponekad zbunjujućih, srećom kratkih prilagodbi na to da ostanete"sami" sa sobom i glazbom, ubrzo ćete shvatiti da biti sam sa sobom nije strašno, da je čak lijepo, a kasnije i da je bitna namjera s kojom dolazite i s kojom plešete (napredni nivo), pa ćete uz malo vježbe i fokusiranja, naučiti izbistriti i ostvariti svoje želje, protumačiti snove i igrati se "pokretom kroz život".

Početi ćete razumjevati pokret, ples, glazbu, ali i sebe potpuno drugačije. Dubinski.

Glazba će "proći kroz Vas" i pomesti svu prašinu. Počet ćete plesati kroz život.

Zaobilazeći prepreke, ne sudarajući se s drugima, koristeći sve svoje mogućnosti.

 

Na terminima DreamDance se NE lječite, ovdje ste već SAVRŠENI!

Dolazeći na programe sa stavom da ste izlječeni i dolazite se "samo" isplesati, dajete jasnu poruku da je problem prošlost. Ukoliko imate neki problem odmah  startu upitajte: "kako da ga ostavim pred vratima".

Svaki drugi pristup je pogrešan. Ovdje treba uživati u zvuku, prostoru, i u sebi samome.

Nakon termina možete uzeti ruksak svojih problema koji vas čeka ispred vrata dvorane ponovno na leđa, ali ga možda i "zaboravite". Možda shvatite da Vam nije više potreban.

Odluka je, srećom, samo na Vama.

 

Kad mi dođe inspiracija napišem ponešto na BLOGU. Pročitajte ako želite.

 

 


  • Ples je jedna od najboljih metoda emocionalnog pražnjenja pa čak i oslobađanja od napetosti i stresa, izražavanja potisnutih osjećaja i oslobođenje od psiholoških trauma.

  • „ pokret nije samo meditacija; to je također lijek koji zatvara procjep između uma i srca, tijela i duše.“ – Gabrielle Roth

  • Sveti ples nikad nije samo „način plesanja“. To je životna filozofija

  • „ples je duhovni prolaz; otvaranje metafizičkih i osjetilnih vrata. Svaki plesač zna svoj cilj: doći do one točke gdje tijelo više nije smetnja, već postaje instrument duše.“ – Iris J. Steward

  • „ Svi problemi na svijetu mogu se riješiti plesom. “ – James Brown

  • „ Najprije pleši. Zatim razmišljaj. To je prirodni redoslijed stvari.“ – Samuel Beckett

 

 Uostalom...

...riječi su suvišne,... preporučamo isprobavanje bar 3 različita termina dok "uhvatite" koncept:

"Words are very unnecessary, They can only do harm" /Depeche mode/

 

                       Shut up and dance ;-)                                                                                Pille (voditelj)

 O PROGRAMU:

Evo objavljenog teksta recenzije, po iskustvu "iz prve ruke"

(uz napomenu da su neki dojmovi iz tog prostora, nije svagdje isto):

http://drumtidam.info/

 

KOME JE PROGRAM NAMJENJEN?

Svim ljudima dobre volje bez obzira na godine. Programu su prisustvovale i osobe sa invaliditetom (poželjno je da se voditelje unaprijed obavjesti da razmisle o mogućim prilagodbama). Ovo je program za one koji žele skinuti breme svojih problema i ostaviti ih ispred vrata dvorane i time olakšati sebi i drugima put kroz glazbu u savršenstvo.

Molimo Vas da dođete 10-15 minuta ranije kako bi se presvukli i osjetili prostor.

Program počinje TOČNO u navedeno vrijeme.

Nakon početka zatvorena su vrata te se nije moguće pridružiti da se ne ometaju prisutni. HVALA!

Prijavom i rezervacijom mjesta prihvatili ste uvjete održavanja programa.

Ukoliko imate problem s Net-banking uplatama molimo da nas kontaktirate!

* * *

Uvjeti održavanja programa:

ROK za rezervacije je dva dana prije termina, do 15h ! (osim ako nije drugačije navedeno za pojedini termin).

Rezervacija je važeća nakon uplate. U slučaju da se program ne može održati rezervaciju možete koristiti za slijedeći termin ili zatražiti povrat sredstava.

 

Broj prisutnih je ograničen ovisno o dvorani (ili mjestu događanja)! Navedeno je na svakom terminu.
Nakon početka programa zatvorena su vrata! Na programu se NE koriste opijati i alkoholna pića, kao ni duhanski proizvodi.

Službeno piće DreamDancea je VODA. Molimo Vas da UNAPRIJED obavjestite voditelje o svom zdravstvenom stanju (ako imate problema)!

Verbalna komunikacija između prisutnih na radionici je SAMO na početku i kraju termina (osim u slučaju kad voditelj ponudi zadatak).

Molimo vas da na programu pazite na svoje zdravlje i osvjestite svoje mogućnosti, samo Vi znate svoju formu i limite! Pazite i na druge oko sebe.

Radionici pristupate na vlastitu odgovornost.

 

Za one koji nisu upoznati sa Spirit kodeksom, da ponovimo: - Vrijednost ulaznice istaknuta je jer smatramo da nam je toliko potrebno da bi pružili kvalitetu koju želimo dati i pokrili troškove. Ipak, to nije i ne smije biti razlog da ukoliko imate problem s tom sumom - odustanete. Ako zaista želite prisutvovati bilo kojem od naših programa, a suma je prepreka, upitajte za "joker". Svijesni smo da u datom trenu XXX.kn nije svima ista vrijednost. U krajnjoj liniji, postoji realan dogovor da odradite dio nekog pomoćnog posla.

Dakle, tko pita ne skita! Nema vas zašto biti bed.

Ono što je važno je da sve ove administrativne formalnosti obavimo prije programa,

da se taj dan možemo posvetiti programu kako bi izvedba bila što bolja...

 


 

Odgovori na vrlo česta pitanja:

 

- Na radionicu je dobrodošla samo VODA za piće, sredstva poput alkohola i opijata,

uključujući cigarete - nisu dobrodošla.

Sve što nam ona "pružaju" možemo dobiti i SAMO glazbom ! Pokušajte...;-)

 

Ne, ne možete vidjet fotke, ne možete vidjet videa, ne možete čak ni doć "malo pogledat"...

Kamera ne može prenesti "taj trenutak" postojanja, jer je on samo jedan.

Ako Vas zanima dođite, isprobajte, bolje je nego samo gledati!

 

Do sada su prisustvovale razne osobe od 14 do 80 godina (osamdeset! al baka u formi je da se postidimo mi mlađi!) kao i osobe sa invaliditetom (cerebralna, slijepi). Sve su te osobe redom izrazile pozitivna mišljenja o programu. Poželjno je da nas obavjestite o navedenome unaprijed.

 

Do sada smo "otplesali" Rijeku, Krk, Zagreb, Čakovec, Novi Sad...

Uskoro smo možda i kod Vas ako to poželite ;-)

 

Ukoliko želite organizirati termin u svom gradu, kontaktirajte nas. Osnovni uvjeti su lijepa prozračna sala sa dobrom akustikom, po mogućnosti s parketom. Ako su dobra vremena može nekad i u parku ili drugom tihom, mirnom kutku, iako tako vani preferiramo raditi sa osobama koje su već bile na DDanceu. Poželjan je dobar zvuk, no to po dogovoru možemo i donesti sa sobom. Session obično traje 2, 3 sata ili više po dogovoru. Nije nužno poznavanje nikakvih plesnih koraka, samo volja za životom i gibanjem.

 

Ukoliko želite organizirati termin za svoju ekipu ili djelatnike tvrtke, pokloniti nekome originalan rođendan, kontaktirajte nas. Ovo je vjerojatno jedan od najboljih poklona koji im možete priuštiti.

 

Shut up and dance ;-)

 

Podjeli ovu stranicu sa prijateljima:

Neka iskustva učesnika Dream Dancea dobivena ispunjavanjem upitnika:

 

(...) Oslobađajuća začuđenost (na plesu), zgodna lakoća postojanja(dani nakon)... Njeno veličanstvo mjuza, vrhunski zvuk, odlično mjesto i divlje plesanje! I to je to!

(H.G.)Moje DreamDance iskustvo se uvijek iznova u potpunosti razlikuje. Osoba sam posvećena duhovnom rastu, povremeno nailazim na blokade, bilo mentalne, emotivne ili fizičke, i tu mi ova plesna meditacija pomaže da ih nadiđem. Izuzetna intuitivnost voditelja DreamDance-a kod izbora glazbe, sama glazba, odlično ozvučenje i ambijent stvaraju takvu energiju koja me toliko ponese da svaki put drugačije doživim sebe bilo kroz emocije ili pak slobodu pokreta tijela koju nikad prije nisam doživjela. Mogu reći da se nakon svakog DreamDance-a danima osjećam svježijom, promijenjenom i novom i zato bih svakom preporučila da proba.

(L.M.) Dreamdance je izazov koji treba otplesati. Uz uvijek drugačiju i jedinstvenu zvučnu pozadinu iskustvo je koje će vas potaknuti da zavirite dublje u sebe.

Prilikom trajanja programa osjećaji su se izmjenjivali sukladno zvučnoj kulisi, postojali su trenuci kada bi se potpuno prepustila, ali i trenuci kada me muzika živcirala. Najviše mi je odgovaralo što je bilo malo ljudi, lakše se bilo opustiti. Imala sam osjećaj da je jako brzo prošla radionica.

(...) Hvala ti što nas činiš INDIVIDUALCIMA! <3

                           /ne činim vas ja, vi to jeste, ja samo pokazujem put- voli te tvoj plesni voditelj <3 /

(H.P) SUPER JE TA SLOBODA!

(...)Ovo je valjda jedini program gdje ne moraš doći da se lječiš i da ti objašnjava koliko si loš i kako da budeš malko bolji, nego si savršen zato što takav postojiš. Mjuza je super i sve je super. Nikad mi 3 sata nisu izgledala tako kratko!

(Z) Voditelj je simpa, jako dobro gradi zvučnu kulisu, a ekipa koja dolazi je super! I u trenutku kad to napisah pomislim, kako znaš da su super kad skoro nitko ni riječi ne kaže,...ali ono, kad znaš da su ti ljudi super! Jednostavno znaš.

(...) Volim male grupe, u njima doživim puno više. Sorry, znam da je tako neisplativo ;-)

                             /zakaži individualne instrukcije kad dobiješ na lotu ;-) - voli te tvoj plesni voditelj <3 /

(D.) Najprije nisam znao što da radim kad je malo zabrijalo na samoću. Onda tek shvatim kako je teško biti sam sa sobom bez "ičega" ako nisi navikao ne nasloniti se na koga/što. E, ali kad prođeš taj zid, velika je livada iza toga! Hvala!

(K.L) Ovo je najbolji izlazak koji si možeš pokloniti. I,...nemam niš drugo za reći! enough.

(yasna) Ambijent je odličan, na plesu osjećam terapijski učinak a dane kasnije opuštenost. Daydreaming

(Claus) Na plesu imam osjećaj blaženstva, pripadnosti i sreće, a dane kasnije... upala mišića, upuštenost i zadovoljstvo samim sobom. DD je ispušni ventil ovog surovog sistema. Spojeni s mjuzom putovanja su sve veselija i veselija. Svaki put je novo iskustvo.I zelim da svi ljudi otvorenog uma probaju ovaj "način" vibriranja. Koliko put sam bio? tkotovišebrojiPUT:-)

(Sabrina) Biti sam sa sobom u svom tijelu, sa pokretom koji dolazi iz dubine sebe, bez misli i u tišini, je za mene jedno novo iskustvo, koje me svaki put iznenadi nekim novim osjećajem koji lagano ispliva na površinu svijesti. Osjećam se fizički umorno od intenzivnog plesa i pokreta, ali kao da sam izbacila, oslobodila se nekakvog suvišnog tereta. Kad uhvatiš ritam bubnjeva istreseš iz sebe puno začahurenog smeća.

 

(HelP)  Promjene su postojale; onaj analitički dio mene se pita, je li to samo radi plesa? Ima jedan detalj koji je sutradan nakon plesa, u određenom momentu jednostavno isplivao iz moje podsvijesti, pa mi je potvrdio pomake u procesu plesa. Taj efekt potpuno je ličio na krajnji osjećaj slabosti i "povraća mi se od napuštenosti" koji me je prao sve više i više kako je radionica išla kraju i  fizički me iscrpljivala, pa razumijevam kako je to bilo to...kako se pokrenula santa leda. S tom bolnom santom nisam mogla drugo nego spontano tijelom reagirati, koprcati se disanjem, promatrati ju, i puštati u molitvi i namjeri da se otopi, moliti da naučim nešto i neka ode...Kako sam ranije pohađala kod stručnjaka psihologa tretmane meditacija, i psihoterapiju geštalta i kibenetike  tako imam iskustva da otpuštanja problema zaista funkcioniraju, idu preko imaginacija osjeta prizvanih u tijelo, i da je svaki kreativni doticaj preko iskustva  osjećaja i fizisa djelotvoran. Ova metoda se razlikuje po tome, barem zadnji ples, da smo otplesali situaciju ne  tumbajući misli o rješenjima i težini, već smo samo samo s namjerom o nekom razrješenju započeli ples u svom intimiziranom prostoru (zahvaljujući dekoracijom privatiziranom djeliću plesne dvorane), potom samo osjećali misli, tijelo i muziku, otplesali to...Netom pri kraju sam pukla skroz jer su mi se pojačali određeni negativni efekti, ali i to je normalno kad se neka prašina psihe iz straha pomalo zgurana ispod tepiha, naglo digne, a imala sam životnu situaciju koja je okinula opet to nešto ...

Životni elan mi se je drugi dan pojačao, ništa nije bajno, velika je stvar da idem dalje hrabrije.
       (...) ambijent i ozvučenje odlično; Osjećaji na plesu: sloboda, širina, tjelesni napor, živa, mučnina.
Osjećaji nakon: protresla sam se, nešto se pomaklo. Dođite pokrenite se!
       (Doris) Ambijent je OK. Osjećaj oslobađajući, tjelo je radilo što je htjelo, kako i koliko je htjelo. Odlično sa izbaciti sve negativno iz sebe. Ja inače meditiram pa je mene vjerovatno ovaj smirujući i ispunjavajući osjećaj držao i više. Ali da, krasan mir. Dođite i probajte, osjećaj je feeeenooomeenalan!
      (Vera) Ako ste u grču od ritma svakodnevice svakako probajte. Neka Vas ne uplaši riječ Dance. Ovo je Dream - san o slobodnom pokretu. Kada ste zadnji put protresli svoje tijelo baš onako kako Vi to želite?
      (Tatjana) Opuštajući osjećaj, koncentrirala sam se jedino na disanje i kroz ples i meditaciju osvjestiti sebe. Naredne dane manje sam razmišljala o brigama, opuštenije...Ako se želite opustit u izvrsnom meditativnom ambijentu uz ples i pokret dođite na DD!
      (...) Prvo moram priznati da sam samo jednom bio na ovom programu, ali kako je ovo zasada koliko znam jedini Spirit program na kojem su tražili javni koment koristim priliku da kažem što već dugo mislim reći, a vjerujem da nisam jedini. Nisam baš za ples i jedva sam se nagovorio od Pilleta da dodjem. Znam da će mi on reći da sudim, a samo sam jednom bio, ipak, nisam se mogao potpuno opustiti kao drugi, ipak, muzika je bila predivna, uživao sam u svakoj minuti slušanja, pa valjda ne mora svako ni biti u plesnom pokretu. Zašto nekad ne napraviš slušaonice osim plesaonica, imaš genijalan izbor i nekakav slijed koji plijeni pažnju štagod puštao? Nastranu i ples, Spiritove programe koliko mogu pratim i znam već desetak godina, iako sam na "svakom desetom", čemu je kriva i njihova hiperproduktivnost, mogu reći da je ovo ekipa koja je zaista super, čiji su svi programi zaista edukativni i kvalitetni, često preslabo razvikani, ipak, imaju "ono nešto". Gledao sam u ovih desetak godina triput odlične filmove, bio dva puta na Helginim izložbama-performansima ili kako ona to zove, naučio štošta iz predavanja o glazbi i DJ-ingu koja su nažalost izumrla, koliko vidim iz komentara na Netu jer nemaju više adekvatan prostor. To je bilo nešto ultrakvalitetno. Svjetlosnu godinu ispred svega u Rijeci. I to što oni rade je sve zaista Spirit, pravi duh. Iskreno preporučujem svaki Spirit program i onaj koji još nisam vidio. Tko je bio zna o čemu pričam! Iskreno se divim ljudima koji takve programe mogu raditi godinama i to još volonterski.
           /dragi..., nakon ovoga teško mi je bilo što napisati, hvala ti puno! Zbog ovakvih misli i poštovanja koje osjećam u njima vrijedilo je raditi sve ove godine! Da mi je 100 takvih kao ti pogurao bih Rijeku do Gibraltara ;-) Slušaonice zasad neću radit jer ak imate pive i cigare u rukama onda ni ne čujete da ja dobro puštam muziku ;-) Ovo mi je bila jedina šansa da Vas privedem na samo "muzički jelovnik". Gibao si se ti gibao, samo nisi ni primjetio ;-) Hvala ti puno! Želim ti sve najbolje u životu, Voli te tvoj Pille/
    (Atea)  Čovjek kroz odrastanje upoznaje sebe, naravno i druge:)
Upoznavajući sebe postepeno si priznajemo slabosti odnosno priznajemo si strahove koje posjedujemo, i u trenutku  kad nemamo ideju kako ih početi rješavati pojavi se dream dance:)
Wawww...
Ples koji pokreće...Ples kojeg nemoraš naučiti...Ples koji uči tebe...... kako da kreneš dalje.
Bez obzira na veličinu i vrstu problema u Vama, kroz ples otpuštate "zategnute kočnice" :)
A na kraju doslovno priznate sami sebi koliko ste posebni jer ste pokrenuli veliki val pozitivnih energija :)
###########
Ljudi, najiskrenija Vam hvala na komentima! Oni nam pune srca da možemo raditi dalje i ljubav je tako obostrana. Svijet je prepun bedastoća i lijepe riječi su više nego dobrodošle. Slobodno za svaki naš program uputite koment na naš mejl (potpisani ili ne, nebitno, navedite šta da napišemo) pa ćete drugima biti svjetionik koji će pomoći da nas pronađu u mraku!
Naravno, ako mislite da imamo svijetlo ;-)   - Spiritovci -