Nadogradnja sustava prije nekoliko godina, dovela je do preimenovanja DJ škole u Školu zvuka, nakon što je pokrenuta serija predavanja koja je analizirala i glazbu i zvuk na više načina, koji nadilaze pojam samog DJ-inga, te ulaze u domenu opće i tehničke kulture. Pričalo se tu o utjecaju zvuka na naš svakodnevni život, u radnim prostorima, gradu, na ulicama, u školama, o eksperimentiranju zvukom, kao i mnogim drugim zanimljivim temama, koje su članovi Spirita uspijevali postaviti uz brojne goste ovog programa, većinom volonterskim pristupom.

Idemo korak dalje!

             Više o povijesti pročitajte OVDJE, a sada se posvetimo onom što smo pripremili za ovaj serijal!

 Ovoga puta zanima nas produkcija, zvukoterapija, zvuk oko nas (okruženje), zvuk u FILMU, građevini, radio postajama, ali i neke druge važne stvari koje se tiču zvuka, npr. kako utiče na čovjeka. Ukrcajte se u naš ZVUČNI VLAK i pripremite na predivno putovanje čiji je cilj bolje znanje o suštini zvuka i njegovim primjenama. 

Pogledajte programe iz 2017, Ima i Video snimaka !

Programi iz 2018.

 

PROGRAM ZA 2018/19. JE KONAČNO OVDJE !


Šerajte ovaj program ako vam se sviđa! Hvala!


Kako na zvuk gledaju D.J.-i? Naravno da tu temu nismo mogli zaobići s obzirom da je naša škola i nastala kao proširenje DJ škole. Naša gošća i draga prijateljica Marina Karamarko, jedna od najpoznatijih hrvatskih DJ-ica pričaće nam o svoj poimanju rada sa zvukom, i to na način na koji niste navikli u uobičajenim intervjuima. Nazvati ovo predavanje ili drugačije? Nebitno, očekuje nas jedna zanimljiva večer sa još  zanimljivijom gošćom.

Na kraju ćete moći postavljati i pitanja pa će svi doći na svoje. Dakle, vidimo se u Nedjelju 13.1.2019. u 18h, u prostoru SUMA, Barčićeva 11 (u prolazu). Ulaznica je dobrovoljna donacija. Facebook event


SNAGA NAŠEG GLASA I ZVUKA OM
Simbolika mantre OM i prezentacija iscjeljujuće tehnike OM Chantinga   .... DATUM 20.1.2019. Nedjelja od 18h 
SUMA Barčićeva 11, Rijeka, Trajanje: 2 sata
Voditeljice: Edita Marčan Pushpami, Morana Hrnjić Viroopa
Ulaz: dobrovoljna donacija
Kratki opis: 
Svo postojanje, cijeli univerzum je na svojoj temeljnoj razini sastavljen od vibracija, pulsirajuće energije koju percipiramo kao brujeću vibraciju. OM je praiskonski zvuk stvaranja. OM je najviša i najčišća vibracija. OM Chanting je drevna skupna tehnika iscjeljivanja koja koristi univerzalnu vibraciju zvuka OM u svrhu transformacije i podrške iscjeljivanja svih ljudi, koja je zastupljena na svim kontinentima bez obzira na religijsku, kulturnu ili društvenu baštinu ljudi.

Dolaskom na ovo predavanje imati ćete priliku za jedno novo iskustvo.  Facebook event


PREDAVANJE O ZVUKU I ZAŠTITI SLUHA

1. Značajke zvuka i funkcioniranje sluha - razumijevanje zvuka počinje poznavanjem njegovih značajki, a svoj sluh ćemo više cijeniti kada znamo njegovu kompleksnost i osjetljivost

2. Zaštita sluha - dobna granica prosječne osobe s oslabljenim ili oštećenim sluhom se u moderno vrijeme sve više spušta, a kao jedan od čestih uzroka se spominje pretjerana izloženost buci ili (pre)glasnoj glazbi. Kako da zaštitimo svoj sluh na vrijeme! Gost Darko Vidović (Bontech). Ulaz dobrovoljna donacija. SUMA; Barčićeva 11 (u prolazu) 27.1.19. u 18h

 Facebook event


Utjecaj zvuka na um i tijelo

nedjelja 3.2.2019. u 18h, gost Kristijan Kolega (zgb)

Svakodnevno smo izloženi neprestanom navalom vibracija materijalnog svijeta i naše osjetilo sluha, kao i naš um, reagiraju na te podražaje i stvaraju kaskadu reakcija u našem tijelu. 

Često nismo svjesni zbog čega osjećamo određene emocije i mentalna stanja. 

Još češće nam nisu jasni tjelesni poremećaji, posebno njihovi uzroci i moguća rješenja ostaju misterijom jer ne pozajemo principe po kojima zvuk utječe na naš um i tijelo.

Poslušajmo što vedska mudrost kaže o tome...


Subota 9.2. i Nedjelja 10.2.2019. gost Krešimir Mišak

prvi dan:

Zvuk i tehnologija -se bavi najmodernijim suvremenim istraživanjima zvuka a i onima iz alternativne povijesti. 

drugi dan:

Predavanje o ugodbenoj frekvenciji od 432 Hz - to je priča kako se zvukom manipulira unutarnjim stanjem ljudi i kako ih se nastoji udaljiti od kozmičke geometrije, koja se može izražavati i kroz frekvenciju zvuka

Ulaz: preporučena donacija 30,00kn


- DREVNIM VEDSKIM ZVUKOM - 

uz osobne jantre i oltar „Pet elemenata“ do buđenja potencijala i obilja

U uvodu ćemo saznati zašto zvuk povezujemo sa najdubljom razinom postojanja te zašto nas on sa te razine aktivira.

Prvi dio predavanja bit će povezan uz naše osobne jantre te drevni vedski zvuk kao

aktivator istih. Naučit ćemo osobni korijenski zvuk-biđa mantru kojom oživljavamo naš unutrašnji potencijal na najdubljoj razini svijesti te aktivacijski zvuk-aktivacijsku mantru kojom iznosimo taj potencijal u manifestaciju, u život.

Drugi dio predavanja će biti povezan uz „vastu oltar pet elemenata“ te manifestiranje onoga što želimo u životu. Tu ćemo također koristiti drevni vedski zvuk te biđa i aktivacijsku mantru sa kojom ćemo preko pet elemenata naučiti odaslati našu želju direktno u svemir.

Vrijeme: 17.02.2019. godine u 18.00.-20.30. Mjesto: SUMA, Barčićeva 11 (u prolazu), Rijeka

Voditelj: ing. građ., đjotiš te vastu savjetnik i projektant   Ulaz: preporučena donacija 30,00kn

Slijedi serija programa svaki vikend, čekamo potvrde za popunjavati termine. Provjerite ovih dana!

Slobodno pošaljite sugestije!